Si të kujdesemi për mobiljet e lëkurës

Mobilje

Mobilje

Si të kujdesemi për mobiljet e lëkurës

Çfarë është ajo karakteristikë  e mobilje prej lëkure që na bën të rrahin zemrat kur i shohim? Për një gjë, duket luksoze dhe tërheqëse, sikur mund të zhyteni në të me një roman të preferuar për një orë (ose tre). Për një tjetër, bukuria dhe struktura e saj natyrore i shtojnë karakter një dhome. Dhe së fundi, lëkura është jashtëzakonisht e qëndrueshme dhe mund të jetë më e lehtë për t’u kujdesur sesa mobiljet e mbuluara me pëlhurë.
Këtu janë disa baza për të ndihmuar që lëkura të duket më e mirë. Mobilje

Çfarë të bëjmë?

  • Patroni pluhurat shpesh me një leckë të butë dhe të thatë 100% pambuk
  • Pastroni rregullisht me një leckë të butë, 100% pambuk, të lagur lehtë me ujë. Pas fshirjes, fërkojeni butësisht me një leckë të butë të thatë për të hequr ujin e mbetur.
  • Fshini derdhjet menjëherë.
  • Shmangni vendosjen e mobiljeve në rrezet e diellit direkte, të cilat mund të dëmtojnë lëkurën.
  • Mbajeni larg vatrave dhe hapjeve të ajrit që mund të thajnë lëkurën.

Çfarë mos të bëjmë?

Asnjëherë mos përdorni lustra, vajra, amoniak, lëngje pastrimi, tretës ose detergjentë për pastrim. (Përdorimi i agjentëve të pastrimit mund të shkaktojë dëme.)

Hidhni një vështrim më të afërt Mobilje

Inspektoni mobiljet tuaja nga lart poshtë duke kërkuar për njolla, ushqim dhe çdo send të lirshëm si stilolapsa që mund të shkaktojnë dëme. Gërvishtjet janë normale. Nëse shihni një gërvishtje në sipërfaqe, mos u frikësoni. Shumica mund të “shërojnë veten” vetëm me pak ndihmë nga nxehtësia e një tharëse flokësh. Thjesht mbajeni tharësen të paktën 15cm larg për të ngrohur vajrat natyralë në lëkurë. Më pas, duke përdorur vetëm majat e gishtave, masazhoni në gërvishtje për ta ndihmuar atë të zhduket.

Mbani mend se në shumë lëkura duhet të priten shenja natyrale të karakterit dhe me kalimin e kohës, lëkura do të zbutet dhe do të zhvillojë një patinë të hollë.

Riparim mobiljesh lëkure

Aksidentet ndodhin. Është pjesë e jetës. Përveç aksidenteve tipike, ndoshta keni fëmijë që nuk janë veçanërisht të butë me mobiljet ose një mace. Për situatën e maceve, përgjigjja më e menjëhershme është t’i siguroni maces tuaj një alternativë më të mirë. Për situatat që nuk mund të parandalohen (ose nëse macja juaj është kokëfortë), më poshtë janë disa opsione riparimi.

Riparimi i gërvishtjeve në lëkurë Mobilje

Ndërsa ne rekomandojmë të merrni një profesionist për mobiljet prej lëkure të dëmtuara, ndonjëherë gërvishtjet janë jashtëzakonisht të vogla dhe mund të trajtohen me teknikat si më poshtë:

Teknika e tharëses: Ndonjëherë mund të rregulloni gërvishtjet e vogla duke përdorur një tharëse të ngrohtë (jo të nxehtë) në mënyrë të barabartë mbi zonën e gërvishtur. Ndërsa e bëni këtë, masazhoni butësisht zonën e gërvishtur.

Përdorni një ngjyrë : Megjithëse nuk është ideal, mund të përdorni një laps me ngjyrë të ngjashme me ato që përdoren për të maskuar gërvishtjet në gërvishtjet e makinës, për të prekur defektet e vogla. Nëse vendosni për këtë opsion, sigurohuni që të keni parasysh se si mund të ndikojë në garancinë tuaj.

Riparimi i gërvishtjeve më të thella Mobilje

Për gërvishtjet që janë më të thella dhe që ju shqetësojnë për efektin që kanë në estetikën e mobiljeve tuaja, ndoshta është më mirë të telefononi një profesionist pasi me ndërhyrjen tuaj mund ta përkeqësoni situatën pa dashur.

Për më shumë frymëzim, kontaktoni ekspertët tanë.
Ata janë të lumtur të flasin me ju për t’ju ndihmuar të zgjidhni komodinën e duhur për dhomën tuaj dhe stilin tuaj të ndenjes.

Kërkoni një konsultim falas për dizajnin, qoftë personalisht, në internet ose me telefon.

Artikuj të tjerë