Si të kujdesemi për mobiljet e drurit

Mobileri

Mobileri

Si të kujdesemi për mobiljet e drurit

Urime! Ju keni bërë një investim në dekorimin e shtëpisë tuaj. Tani që jeni ulur, duke pushuar dhe duke shijuar mobiljet  tuaja të reja, ne e dimë se do të dëshironi t’i mbani gjërat të duken si të reja për një kohë të gjatë. Mobileri

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa mënyra për të mirëmbajtur, mbrojtur dhe trajtuar mobiljet prej druri (madje edhe dyshemenë). Temat përfshijnë:

  • Mirëmbajtja e mobiljeve prej druri.
  • Mbrojtja e mobiljeve prej druri.
  • Teknika të vogla për kujdesin e drurit.
  • Si të ruani mobiljet nga rrëshqitja në një dysheme druri.
  • Si të mirëmbani mobiljet tuaja prej druri

Kujdesi për mobiljet prej druri është i lehtë. Nuk është e nevojshme t’i pastroni mobiljet tuaja çdo ditë, por ne rekomandojmë një pastrim të shpejtë një herë në javë.

Pastrim i rregullt i mobiljeve prej druri Mobileri

Thjesht fshijini mobiljet tuaja me një leckë të lagur. Më pas fshijeni lagështinë e mbetur me një leckë të thatë. Përdorni pambuk, pasi fibrat sintetike mund të shkaktojnë gërvishtje sipërfaqësore.
Sigurohuni që të fshini çdo mbetje detergjenti me një leckë të pastër dhe të thatë.

Shumica e mobiljeve sot janë projektuar për të pasur shkëlqim të ulët. Pra, për të ruajtur dekorimin e bukur në mobiljet tuaja prej druri, ju rekomandojmë të shmangni lustrimet me bazë dylli dhe lustrimet që përmbajnë silikon. Këto produkte do të grumbullohen në të çarat e  drurit, do të kontaminojnë dhe dëmtojnë pamjen e përgjithshme të mobiljeve tuaja.

Si të mbroni mobiljet tuaja prej druri? Mobileri

Ashtu si me çdo gjë që blini, keqpërdorimi ose abuzimi mund të krijojë dëme me kalimin e kohës. Pra, këtu janë disa gjëra që duhet të bëni dhe të mos bëni që do të ndihmojnë në parandalimin e dëmtimit të mobiljeve tuaja të bukura prej druri.

Mobileri

Shtroni gjithmonë diçka poshtë gotave, pjatave, etj.

Artikujt e nxehtë, të ftohtë ose të lagësht do të reagojnë me sipërfaqen e drurit dhe do të krijojnë unaza të bardha të zbardhura ose shenja të tjera.

Përdorni mbulesa të buta poshtë ambazhurave, vazove  dhe aksesorëve të tjerë dekorativë që mund të gërvishtin sipërfaqen kur zhvendosen.

Mos lejoni që materialet plastike, najloni ose gome të mbeten në kontakt me sipërfaqen tuaj të drurit. Kjo përfshin këmbët e kompjuterit, orët e alarmit dhe pajisje të tjera elektronike. Këta artikuj mund të shkaktojnë një reagim negativ me përfundimin tuaj të drurit me kalimin e kohës.

Shmangni mbështetjen e  këmbëve në mobilje Mobileri

Zbukurimet dhe skajet e vrazhda ose të mprehta në këpucë mund të gërvishtin mobiljet tuaja prej druri.

Mos lejoni kafshët shtëpiake të ecin nëpër ose të gërvishtin mobiljet tuaja prej druri. Sado që ne i duam kafshët tona shtëpiake, ato gjithashtu mund të shkaktojnë dëme të paqëllimshme. Përveç kësaj, tapeti ose prehri juaj janë ndoshta shumë më të rehatshëm!

Kur shkruani, vendosni diçka më të trashë poshtë letrës suaj, si një libër ose revistë. Druri është i butë, kështu që shkrimi juaj i dorës mund të udhëtojë nëpër letër dhe në tavolinën tuaj.

Mbani mobiliet tuaja larg oxhakut dhe kanaleve të ngrohjes dhe ftohjes; larg burimeve të lagështisë, dhe jashtë rrezeve direkte të diellit. Sado që ne e duam diellin, ai mund të jetë brutal. Vetëm shikoni se çfarë mund t’i bëjë lëkurës tuaj në disa orë ose një gazete në një ditë. Ekspozimi i përditshëm ndaj nxehtësisë ose rrezet e diellit – madje edhe rrezet indirekte të diellit – mund të zbehë mobiljet e drurit dhe të thajë drurin, gjë që mund të krijojë çarje me kalimin e kohës. Mobileri

Kontrolloni klimën tuaj. Druri mund të fryhet ose tkurret, në varësi të atmosferës përreth. Nëse jetoni në një zonë të thatë, mund t’ju duhet të përdorni kondicioner në shtëpinë tuaj. Dhe nëse jetoni në një mjedis të lagësht, mund t’ju duhet të kontrolloni lagështinë në shtëpinë tuaj.

Për më shumë frymëzim, kontaktoni ekspertët tanë.

Ata janë të lumtur të flasin me ju për t’ju ndihmuar të zgjidhni komodinën e duhur për dhomën tuaj dhe stilin tuaj të ndenjes.

Kërkoni një konsultim falas për dizajnin, qoftë personalisht, në internet ose me telefon.

Artikuj të tjerë