Mobilimi Tradicional

Mobilimi Tradicional

Çfarë Përmban Mobilimi Tradicional?

Stili tradicional ka qenë prej kohësh një nga stilet më të njohura për të dekoruar shtëpitë. Në këtë udhëzues për stilin tradicional, ne do të shikojmë dizajnin tradicional të shtëpisë. Si dhe veçoritë e mobiljeve tradicionale dhe mënyrën e dekorimit të shtëpive tradicionale.

Dizajni Tradicional i Shtëpisë

Modelet e shtëpive me stil tradicional mund të përfshijnë karakteristika nga një ose më shumë stile arkitekturore historike. A e dini se arkitektura tradicionale karakterizohet nga dritare me hapsirë simetrike dhe zbukurime të pakuptimta?

Shtëpitë që janë bërë në stilin tradicional shpesh përfshijnë elementë nga dizajnet më të vjetra të shtëpive, të tilla si verandat e përparme ose hyrjet e mbuluara, kolonat etj.

Planet tradicionale të dyshemesë së shtëpisë

Modelet e njohura për shtëpitë e reja tradicionale paraqesin plane dykatëshe, por shtëpitë tradicionale njëkatëshe mund të preferohen nga pronarët e shtëpive më të vjetra ose familjet e reja. Ashtu si dizajnet arkitekturore të shtëpive tradicionale, planet e dyshemesë ndjekin modelin e shtëpive të vjetra.

Shtëpitë e reja tradicionale kombinojnë stilin e shtëpive të vjetra me komoditete moderne, të tilla si zyrat e shtëpisë dhe dhomën e ndenjes/kuzhinës me koncept të hapur për të lehtësuar kohën argëtuese dhe familjare.

Mobilimi Tradicional , Kërkoni një konsultim falas për dizajnin, qoftë personalisht, në internet ose me telefon.

Mobiljet Tradicionale

Në mes të gjithë këtij dizajni të mrekullueshëm të mobiljeve që ndodh sot në dhomat e punës anembanë botës, janë mobiljet tradicionale ato që qëndrojnë. Për ta kuptuar më mirë, le të përcaktojmë mobiljet tradicionale.

“Mobilje të frymëzuara nga evropianët që rrjedhin pamjen e saj nga periudha viktoriane; pamje e përpunuar dhe formale me drurët e saj të errët, pëlhurat luksoze dhe detajet e ndërlikuara. Sofërt e pasura, panjet dhe qershitë e përdorura në ndërtimin e kornizave i japin mobiljeve tradicionale një elegancë madhështore.”

Duke lënë mënjanë përshkrimet e mobiljeve tradicionale, mobiljet tradicionale konsiderohen si pararendës i dizajnit modern të mobiljeve. I cili mori shkas nga lëvizja moderniste (fundi i shekullit të 19-të dhe fillimi i shekullit të 20-të).

Cilat veçori i bëjnë mobiljet tradicionale?

Stili tradicional ka qenë prej kohësh një nga stilet më të njohura për të dekoruar shtëpitë. Në këtë udhëzues për stilin tradicional, ne do të shikojmë dizajnin tradicional të shtëpisë. Si dhe veçoritë e mobiljeve tradicionale dhe mënyrën e dekorimit të shtëpive tradicionale

Dizajn Tradicional i Shtëpisë Mobilimi Tradicional

Modelet e shtëpive me stil tradicional mund të përfshijnë karakteristika nga një ose më shumë stile arkitekturore historike. A e dini se arkitektura tradicionale karakterizohet nga dritare me hapsirë simetrike dhe zbukurime të pakuptimta?

Shtëpitë që janë bërë në stilin tradicional shpesh përfshijnë elementë nga dizajnet më të vjetra të shtëpive, të tilla si verandat e përparme ose hyrjet e mbuluara, konviktet, kolonat dhe të paktën një kapelë ballore.

Planet tradicionale të dyshemesë së shtëpisë

Modelet e njohura për shtëpitë e reja tradicionale paraqesin plane dykatëshe, por shtëpitë tradicionale njëkatëshe mund të preferohen nga pronarët e shtëpive më të vjetra ose familjet e reja.

Ashtu si dizajnet arkitekturore të shtëpive tradicionale, planet e dyshemesë ndjekin modelin e shtëpive të vjetra. Duke përfshirë dhomat zyrtare të jetesës dhe ngrënies dhe vatrat e zjarrit.

Shtëpitë e reja tradicionale kombinojnë stilin e shtëpive të vjetra me komoditete moderne. Të tilla si zyrat e shtëpisë dhe hapësirat e jetesës/kuzhinës me koncept të hapur për të lehtësuar kohën argëtuese dhe familjare.

Mobilimi Tradicional

Mobilje Tradicionale

Në mes të gjithë këtij dizajni të mrekullueshëm të mobiljeve që ndodh sot në dhomat e punës anembanë botës, janë mobiljet tradicionale ato që qëndrojnë. Për ta kuptuar më mirë, le të përcaktojmë mobiljet tradicionale.

“Mobilje të frymëzuara nga evropianët që rrjedhin pamjen e saj nga periudha viktoriane. Pamje e përpunuar dhe formale me drurët e saj të errët. Pëlhurat luksoze dhe detajet e ndërlikuara. Sofërt e pasura, panjet dhe qershitë e përdorura në ndërtimin e kornizave i japin mobiljeve tradicionale një elegancë madhështore.”

Mobiljet tradicionale konsiderohen si pararendës i dizajnit modern të mobiljeve

Duke lënë mënjanë përshkrimet e mobiljeve tradicionale. Mobiljet tradicionale konsiderohen si pararendës i dizajnit modern të mobiljeve. I cili mori shkas nga lëvizja moderniste (fundi i shekullit të 19-të dhe fillimi i shekullit të 20-të).

Thjesht shikoni linjat e këndshme të lakuara të Provence dhe mjeshtërinë e Classics nga Bassett për të parë shenjat dalluese që përcaktojnë mobiljet tradicionale.

Cilat veçori i bëjnë mobiljet tradicionale?

Përkufizimi tradicional i mobiljeve përfshin një festë të pasurisë. Duke u nisur nga stilet e mobiljeve që shihen në shtëpitë e familjes mbretërore. Mobiliet tradicionale i bënë mbretër dhe mbretëresha edhe njerëzit e  thjeshtë. Edhe nëse kjo ndjenjë mbretërore ishte e kufizuar vetëm në dhomën e tyre.

Mobiljet tradicionale thërrasin ngjyrat neutrale të murit. Të cilat mund të theksojnë ngjyrat e pishave në zemër të mobiljeve. Në mënyrë të ngjashme, karriget dhe divanet janë të mbushura me tapiceri të ngrohta me ngjyrë xhevahiri.

Disa nga shenjat dalluese që zakonisht lidhen me mobiljet tradicionale:

  • Dru i gdhendur, i errët
  • Fiston ose dizajne të guaskës
  • Këmbët topuz, ose këmbët e këmbëve me top dhe kthetra, mbështetëse për krahët
  • Tapiceri luksoze

 Si të arredoni një shtëpi tradicionale? Mobilimi Tradicional

Dekorimi në stilin tradicional mbështetet në mobiljet klasike që japin një atmosferë të rafinuar dhe elegante. Tonet e pasura, të errëta të drurit dhe thekset prej bronzi krijojnë një brendshme të ngrohtë dhe tërheqëse për familjen dhe mysafirët.

Rregullimet simetrike të mobiljeve dhe aksesorëve dhe skemat e pasura të ngjyrave theksojnë më tej rregullsinë dhe rafinimin e shtëpisë tradicionale.

Për më shumë frymëzim, kontaktoni ekspertët tanë.

Ata janë të lumtur të flasin me ju për t’ju ndihmuar të zgjidhni komodinën e duhur për dhomën tuaj dhe stilin tuaj të jetesës.

Kërkoni një konsultim falas për dizajnin, qoftë personalisht, në internet ose me telefon.

 

Artikuj të tjerë