Mobilimi Modern

Mobilimi Modern

Mobilimi Modern

Çfarë Përmban Mobilimi Modern

Është një gabim i lehtë për t’u bërë:
Mobiljet moderne dhe bashkëkohore nënkuptojnë të njëjtën gjë, apo jo?
Jo tamam. Secili stil është rezultat i ndikimeve dhe periudhave të ndryshme kohore, megjithëse konfuzioni i fundit midis këtyre dy kategorive është shumë i kuptueshëm tani.

Mobilimi Modern

Cilat janë karakteristikat e dizajnit modern të mobiljeve?

Mobiljet moderne i referohen një stili specifik: Lëvizja Moderniste që filloi në fillim të viteve 1900 me shkollën e dizajnit Bauhaus. Këto dizajne ishin një rebelim kundër modeleve të zbukuruara që i paraprinë. Mendoni për modelet e art deco, dhe të gjitha lulëzimin dhe zbukurimet e tyre. Tani mendoni për të kundërtën e kësaj, dhe do të mendoni për Bassett CorsoModernism. Mobilimi Modern

Parimet moderniste përfshijnë një pamje të thjeshtë dhe të pastër. Parimet e tij kryesore përfshijnë:

  • Dizajn minimalist
  • Sipërfaqe të lëmuara
  • Linja të pastra, të drejta
  • Ngjyra të ngrohta neutrale, të theksuara nga nuanca të gjalla
  • Materialet që përfshijnë si drurë ashtu edhe metale.

Mobilimi Modern

Kjo lëvizje do të mbetej e njohur gjatë viteve 1950 dhe 1960 deri në lëvizjen e dizajnit modern të mesit të shekullit.

Mobiljet bashkëkohore, megjithatë, nuk i referohen një lëvizjeje specifike.
Mobiljet bashkëkohore përqafojnë dizajnet e ditëve tona, kështu që përkufizimi i tyre është i rrjedhshëm. Është e kuptueshme, pra, sa shumë e ngatërrojmë dizajnin modern me dizajnin bashkëkohor.
Në fund të fundit, dizajni modern po kalon një moment tjetër të madh në mobilje. Mobiljet moderne të mesit të shekullit – mendoni për grupet e Mad Men – janë ende të preferuara në shtëpitë bashkëkohore. Të dy përqafojnë minimalizmin dhe thjeshtësinë.
Këto nuk janë pamje të zbukuruara ose të rrëmujshme. Mobilimi Modern

Një nga ndryshimet më të mëdha midis mobiljeve moderne dhe bashkëkohore është përdorimi i linjave.

Mobiljet moderne preferojnë linjat e drejta, ndërsa mobiljet bashkëkohore do të shtojnë disa kthesa të mëdha gjithëpërfshirëse. Ngjyra ndryshon gjithashtu midis të dyve. Nëse po shikoni mobilje me një përdorim të guximshëm të ngjyrës, shanset janë që ato të jenë bashkëkohore.

Për më shumë frymëzim, kontaktoni ekspertët tanë.
Ata janë të lumtur të flasin me ju për t’ju ndihmuar të zgjidhni komodinën e duhur për dhomën tuaj dhe stilin tuaj të jetesës.

Kërkoni një konsultim falas për dizajnin, qoftë personalisht, në internet ose me telefon.

Artikuj të tjerë